Het verhaal van Ali
(en vele anderen)

Het verhaal van Ali
(en vele anderen)

Druk op F11 voor volledig scherm

Ali, 58 jaar oud. Sinds zijn 16de woont hij in Nederland, en sinds die tijd heeft hij altijd gewerkt. Als timmerman in Rotterdam, als assistent seismoloog op Ameland en andere plekken in Nederland en nu werkt hij al 14 jaar in een Rotterdamse fabriek.

'Ik vind het leuk dat ik van niets iets maak in de fabriek. Dat er een eindproduct is. En dat ik bezig ben, want ik kan niet stilzitten. Ik word onrustig van het weekend.' Leuk werk, met slechte voorwaarden: Ali heeft ondanks zijn 14 dienstjaren geen vast contract, maar is uitzendkracht.

Hier nog snel wat eten voor de avonddienst van 22.00 - 06.00. In de weken van de nachtdienst ziet Ali zijn familie vooral in het weekend.

Afgelopen maand werkte Ali 80% in nachtdiensten. 'Ze zeggen: als uitzendkracht moet je flexibel zijn en werken wanneer dat nodig is.' Werknemers met een vast contract werken een week in de avond, een week in de nacht en een week overdag.

Stijging aantal werknemers met een flexcontract
Het aantal flexwerkers neemt sinds 2003 alleen maar toe. Ali is een van de 289.000 Nederlanders die als uitzendkracht werkt.
Bron: CBS

Onderweg naar de fabriek. Ali begon in 2003 hier te werken. Sindsdien is hem zes keer een vast contract beloofd als een werknemer met pensioen zou gaan. Zes keer is dat niet gebeurd.

'Wij doen hetzelfde werk maar verdienen zo'n 23 tot 27 procent minder. Je wordt als uitzendkracht lager ingeschaald. Soms denk ik: succes ermee, maar ik ben 56 en dan is nieuw werk vinden - met een vast contract - heel moeilijk.'

Nacht in Rotterdam. We mochten niet fotograferen of filmen in de fabriek.

Doorstroom vanuit uitzendwerk in %
Tussen 2007 en 2017 heeft 84% van de uitzendkrachten na hun uitzendcontract geen vaste baan gekregen. Ali is niet de enige die heel lang met een flexibel contract blijft zitten.
Bron: Uitzendmonitor 2018, Algemene Bond Uitzendondernemingen

Tegenwoordig is Ali ook kaderlid bij de vakbond, om te knokken voor de rechten van uitzendkrachten. 'Ik denk mee over de nieuwe cao voor uitzendkrachten. En ik wijs mensen in dezelfde situatie op hun rechten, dat ze op zaterdag recht hebben op een toeslag. Dat weten ze niet, of durven er niks over te zeggen. Als je niks zegt krijg je niks.' (06.02 in de morgen).

'We vragen toch niet zo veel geks? We werken hard, staan klaar voor het bedrijf. We willen met respect behandeld worden, niet als tweederangs werknemers. Ik snap niet dat iets dat zo duidelijk onrechtvaardig is, zo veel moeite kost om te veranderen.'

Het is 06.36 en de werkdag zit erop. Ali duikt zijn bed in.

Meer dan 3 op de 8 Nederlanders doet flexwerk. Daarmee heeft Nederland de meest flexibele arbeidsmarkt van Europa. Over de hele linie is onzeker werk toegenomen, voor zelfstandigen en voor werknemers.  

'Het is code rood op de arbeidsmarkt. Er zijn miljoenen mensen zoals Ali die keihard werken, zonder zekerheid en zonder perspectief. Dit heeft invloed op levens van mensen, of je kinderen neemt, of je een huis kunt krijgen, hoe het met je gaat op je oudedag. We kunnen niet langer wachten.' Agnes Jongerius 

Daarom wil de PvdA:
- Een einde van de meest onzekere contracten, zoals 0-uren contracten.

- Dat je altijd hetzelfde loon en dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgt als de collega’s in vaste dienst, ongeacht je contractvorm.
        
- Dat voor iedereen dezelfde sociale zekerheidspremies ingelegd worden, we stoppen het premieshoppen. 


Hiermee stoppen we de concurrentie op loonkosten en kan iedereen zeker zijn van goed werk.

Help mee! Deel het verhaal van Ali
Met heel veel dank aan Ali voor het delen van zijn verhaal.
Fotografie, video, design en tekst: Wouter Zaalberg
Productie, research en redactie: Elmar Smid